Δρόμοι του λόγου και της καρδιάς συγκλίνουν τώρα. Και οδηγούν στην πρώτη Ανοιχτή Διαδικτυακή Διάλεξη του Νίκου Σιδέρη, που πραγματοποιείται την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020, ώρα 19:30-21:00, μέσω της πλατφόρμας zoom του Ινστιτούτου Γαληνός (galinos-psy.gr/ns-lectures/).

Όπως και το ομότιτλο βιβλίο, που κυκλοφόρησε σε πολλές δεκάδες χιλιάδες αντίτυπα και έδωσε πνοή και ανάσα σε ακόμη περισσότερες δεκάδες χιλιάδες αναγνώστες, η διάλεξη αυτή απευθύνεται σε όλους όσους έχουν λειτουργία παιδαγωγού. Και πάνω απ’ όλα, σε συνήθεις γονείς που μέσα σε συνήθεις οικογένειες ανατρέφουν συνήθη παιδιά. Και στην πορεία συναντούν δυσκολίες, απορίες, προβλήματα, ίσως και αδιέξοδα.
Όλο και συχνότερα, αυτοί οι συνήθεις γονείς θέτουν το ερώτημα: “Μήπως το παιδί χρειάζεται ψυχολόγο;”.

Η εμπειρία και ο στοχασμός, ωστόσο, με οδηγούν στο συμπέρασμα ότι, κατά κανόνα, τα παιδιά δεν θέλουν ψυχολόγο. Γονείς θέλουν!
Η παρούσα διάλεξη εξηγεί, με τρόπο κατανοητό, τι σημαίνει η σχέση γονιού-παιδιού, τι περιμένει το παιδί απ’ τους γονείς του, πώς μπορεί να στέκεται ο γονιός στη θέση του και πώς ν’ αντιμετωπίζει τα προβλήματα που εκδηλώνονται με συμμετοχή του παιδιού. Παράλληλα, εκθέτει τη θεμελιώδη λογική και συγκεκριμένες οδηγίες που μπορούν να υποστηρίξουν την τέχνη του γονιού. Μια τέχνη βασισμένη σε δύο πράγματα που κάθε συνήθης γονιός μπορεί να προσφέρει στα παιδιά του: αγάπη και κανόνες.