Το Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας και Προσωπικής Ανάπτυξης «Γαληνός» παρέχει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες, σε ατομική, οικογενειακή και ομαδική βάση.

Φιλοξενείται σε ειδικό χώρο (Μεσογείων 260 – Χολαργός) που διαμορφώθηκε από τους αρχιτέκτονες Μαρία Κοκκίνου και Ανδρέα Κούρκουλα. Το υψηλό επίπεδο σχεδιασμού διασφαλίζει τη θεραπευτική λειτουργία και του ίδιου του χώρου.

Η τρίκλιτη διαρρύθμιση στεγάζει δραστηριότητες Ψυχικής Υγείας (ψυχιατρική, ψυχολογία, ψυχοθεραπεία) σε οργανικό συνδυασμό με πρακτικές Προσωπικής Ανάπτυξης (χαλάρωση, χορός, θεραπεία μέσω της τέχνης, γραφή, γιόγκα κλπ.), καθώς και ευρύ Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα που απευθύνεται τόσο σε ειδικούς όσο και σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Η φυσιογνωμία του Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας και Προσωπικής Ανάπτυξης «Γαληνός» αντανακλάται και στους βασικούς συνεργάτες του, που είναι: Ο ψυχίατρος και ψυχαναλυτής Νίκος Σιδέρης, Επιστημονικός Διευθυντής. Η ψυχοθεραπεύτρια Τέση Λαζαράτου, Σύμβουλος Διεύθυνσης και Υπεύθυνη Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας και Εκπαίδευσης. Ο καθηγητής Ψυχιατρικής Νικηφόρος Αγγελόπουλος, Επιστημονικός Υπεύθυνος στο Τμήμα Ενηλίκων. Ο Αναπληρωτής Καθηγητής Παιδοψυχιατρικής Δημήτρης Αναγνωστόπουλος, Ειδικός Επιστημονικός Συνεργάτης. Ο ψυχίατρος Νίκος Ανδριώτης, που είναι Αναπληρωτής Επιστημονικός Υπεύθυνος του Τμήματος Ενηλίκων και Υπεύθυνος για το Πρόγραμμα «Πνοή».  Ο ογκολόγος Βασίλης Μπαρμπούνης, Ειδικός Σύμβουλος στο Πρόγραμμα «Πνοή». Η παιδοψυχίατρος Μάρω Ηπιώτου, που παρέχει στο Τμήμα Παιδιών και Εφήβων πολύτιμη κλινική εποπτεία. Οι παιδοψυχίατροι Τάσος Σταύρου και Ευτέρπη Μαρίνη, που είναι Επιστημονικοί Υπεύθυνοι στο Τμήμα Παιδιών και Εφήβων. Και η Δάφνη Γιαγιάννου, Διοικητική Υπεύθυνη.

Ένα ιδιαίτερο στοιχείο του Ινστιτούτου είναι ότι στο πλαίσιό του υλοποιείται και το Πρόγραμμα Δωρεάν Ψυχικής Στήριξης σε Καρκινοπαθείς “Πνοή”. Το Πρόγραμμα προσφέρει δωρεάν πλούσια γκάμα από ψυχιατρικές και ψυχολογικές θεραπείες, στους πάσχοντες και τους οικείους τους, χάρις στη γενναιοδωρία ενός ευεργέτη που επιθυμεί να παραμείνει ανώνυμος. Αυτή η πτυχή επικαιροποιεί τόσο τη μακρότατη παράδοση του Νεοελληνικού Ευεργετισμού όσο και τη δηλωμένη κοινωνική στόχευση του Ινστιτούτου.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.galinos-psy.gr / τηλέφωνο: 210 65 23 300 / facebook: galinos.institute / twitter: @Galinos_psy