Σύντομα στα βιβλιοπωλεία

  • Post category:Αρχική / Βιβλία
  • Reading time:Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπ.

Οι εκδόσεις Αρμός και ο ψυχίατρος και συγγραφέας Νίκος Σιδέρης εγκαινιάζουν τη συνεργασία τους με την ταυτόχρονη κυκλοφορία δύο βιβλίων.

Το πρώτο βιβλίο έχει τίτλο «Πώς το παιδί μαθαίνει να ζητά λαβαίνοντας υπόψη και τον άλλον». Πρόκειται για συστηματική όσο και κατανοητή ανάλυση της ασύμμετρης σχέσης που διαμορφώνει το γεγονός ότι το παιδί συνέχεια ζητά κάτι από τους γονείς του: Αγάπη, επικοινωνία, πρακτική βοήθεια… Όπως έδειξε με τρόπο επώδυνο και συμπτωματικό η εμπειρία του εγκλεισμού της πανδημίας, αυτή η δομική πτυχή της σχέσης γονιών-παιδιών μπορεί να εκφυλισθεί σε αφόρητη πίεση έως και απόγνωση των γονέων, παράλληλα με απορρύθμιση της στάσης των παιδιών. Το βιβλίο εκθέτει μια απλή και παραγωγική μέθοδο, άμεσα εφαρμόσιμη στο σπίτι και στο σχολείο, ώστε το παιδί να μάθει να ζητά λαβαίνοντας υπόψη και τον άλλον: τις δυνατότητές του, τις αντοχές του και τη διάθεσή του.

Το δεύτερο βιβλίο είναι η πέμπτη ποιητική συλλογή του Νίκου Σιδέρη, με τίτλο «Αηδόνι ερείπια και άλλα ποιήματα». Ύπαρξη, αίσθηση, γλώσσα, ιστορία συνιστούν το πλαίσιο όπου αναπτύσσεται μια ποιητική γραφή με ισχυρή ιδιοπροσωπία που τη χαρακτηρίζει η περίτεχνη και μελωδική περιχώρηση των πραγμάτων και του άφατου από τον εύμολπο λόγο.